четвъртък, 21 юли 2011 г.

За мечтите и хората

Преди тринадесет години големият ми син завърши средно образование. На писменния зрелостен изпит по немски език той писа есе на тема "Моят роден град след 50 години".В него описа Земен като един красив курортен център с международно значение и слава , който привлича туристи от много страни .Зиме - със ски писти , влекове и уютни хижи за почивка. Лете - с красиви еко маршрути по Риша , Мечка , Тичък и Земенския пролом.А пролет и есен - с множеството селси къщи , които предлагат почивка , отмора и битови атракции /разпалване на огън в камина , косене на сено , доене на коза или овца и др./ интересни и забавни за забързания човек от големия град.
Есето бе оценено по достойнство.Синът ми завърши успешно средното и висшето си образование. Но мечтата остана ...
Нека започнем сбъдването на една мечта на 23 октомври.Една мечта , която е и моя .Една мечта , която надявам се е и твоя.Мечта за по - добър живот , мечта за жива община , за по добри пътища , за работа за всички.
Да направим първа крачка , като гласуваме за Монка Стойнева и групата съветници от БСП.Защото времето лети.Защото за да се сбъдне една детска мечта трябва да започнем от днес.Утре може да е вече късно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар