сряда, 11 юли 2012 г.

Жвотът е магия!


Днес искам да споделя с вас някои свои мисли за живота !
      Такъв, какъвто го виждах и живях до сега ! Такъв, какъвто го виждам и живея днес ! И това, което мисля , че ще бъде той за мене утре!
     ЖИВОТЪТ Е ВЕЛИКА СИЛА, ПРИЯТЕЛИ ! ЖИВОТЪТ Е МАГИЯ !
   Не зная от къде да започна....Дали от онези далечни детски години в родното ми село, когато, обградена от майчини и бащини грижи си мислех, че в живота ми в момента се случват най - важните неща ! Получавах отлични оценки, получих първата бележка с любовно обяснение....
    Или от момента, в който срещнах човека на моя живот ! Човека , който обикнах , обичах и продължавам да обичам, дори и сега, когато него вече го няма....
    Тогава също си мислех, че няма нищо по - важно от това, че съм го срещнала !
    Във всеки момент от своя съзнателен живот човек вярва, че в момента му се случва нещо важно и значимо! А живота ни сервира своите житейски ситуации и изненади.
    Ние  разчитаме и вярваме , че той , ЖИВОТА , е определил за нас на - хубавите , най - бляскави и незабравими моменти! И ги получаваме....В споделената любов, в създаденото семейство, в децата ни, оставящи светлата диря след нас! В любимата работа, в приятелите, във всичко онова, заради което си струва да живеем!
     Но живота ни сервира и много разочарования, мъка, раздели и предателства , приятели!
     Разочарования от хора, на които сме вярвали!
     Безкрайна мъка за хора, които сме обичали и са ни напуснали завинаги!
     Раздели с ония, с които сме се клели във вечна вярност и не сме удържали на клетвите и обещанията!
И въпреки всичко, продължаваме да живеем!
      И хубавите, и лошите неща в живота ни просто се случват! Не търсете причините! Не анализирайте ситуациите! Не търсете вина! Просто продължете да живеете! Така, както смятате , че е най - добре!
     При успехи не се главозамайвате! При несполуки и нещастия не падайте духом! Борете се и отстоявайте своето верую и своята житейска философия!
ЗАЩОТО ТОВА, КОЕТО НЕ НИ УБИВА, НИ ПРАВИ ПО - СИЛНИ, НАЛИ!?

     ВЯРВАЙТЕ В ЖИВОТА, ЗАЩОТО ТОЙ Е ПО -СИЛЕН ОТ НАС, ОТ СМЪРТТА, ОТ ДРЕБНИЧКИТЕ  НИ ЖИТЕЙСКИ ЕЖБИ И РАЗОЧАРОВАНИЯ! ЖИВОТЪТ Е МАГИЯ, КОЯТО ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ДНЕС, ЗАЩОТО ВЧЕРА ВЕЧЕ Е МИНАЛО, А УТРЕ .... МОЖЕ ДА НЕ ДОЙДЕ!



Няма коментари:

Публикуване на коментар