събота, 20 август 2011 г.

Към хората от селата на общината






Селата ни умират!Хората, които живеят в селата на Земенска община намаляват с всеки изминал ден...На мястото на тези, които си отиват завинаги от този свят не се завръщат нови хора от града.Или са единици...Та макар и пенсионери.
Изпълвам се с тъга,гледайки рушащите се обществени сгради, в които е кипял живот... Училищните сгради в Дивля, Елов дол и Враня Стена, където се носеше ученическа глъч.
Сградата на болницата в село Мурено, младежкият дом в Дивля, читалищата в почти всички села, сградният фонд на кооперациите...Не искам да изброявам още,защото със сигурност ще пропусна нещо.А може би има и такива, които не зная.
Но съм категсрично убедена, че ако бъда избрана за кмет, ще използвам всички възможности, ще поема конкретни ангажименти по села - за ПРОМЯНА.
Промяна към по-добро...Чрез деактуване на сгради от държавни в общински, чрез изготвяне и реализиране на проекти за ремонт, еко туризъм идр., чрез привличане на инвеститори и инвестиции за ремонт на пътища и улици.
И ако със своята дейност, с помощта на кметските наместници по села успея да подобря, макар и с малко живота на вас, които живеете в красивите села на общината ни и при нас се върнат или заселят нови хора, то аз ще мога да ви погледна и утре с открити очи и да кажа: " Не ви подведох, изпълнявам поетите ангажименти!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар